miercuri, 12 februarie 2014

Cum sunt privite companiile offshore in Moldova

companie offshore este o entitate foarte flexibilă. Poate fi integrată într-o gamă largă de afaceri. În plus o companie offshore este o firmă de regulă înfiinţată într-o jurisdicţie fiscală favorabilă, beneficiază de fiscalitate scăzută sau chiar impozitare zero, şi dispune de o confidenţialitate totală. Un alt avantaj al firmelor offshore este faptul că în mare majoritate a cazurilor nu este obligatorie întocmirea de registre contabile.
În Moldova, companiile offshore sunt privite cu reţinere, datorită în primul rînd lipsei de informare sau a informării greşite, sub aspectul legislaţiei, însă în realitate companiile offshore reprezintă o modalitate viabilă şi perfectă legală de creşterea profitului.
Pentru a cumpăra o companie offshore trebuie să apelezi la o firmă specializată, să-i prezinţi obiectivul de activitate a firmei pe care doreşti să o înfiinţezi şi precizezi bugetul pe care îl ai. Intereseazăte cît costă înfiinţarea, căci aceasta diferă de la o ţară la alta. În plus informiazăte bine ce vei obţine pentru banii plătiţi. O firmă a cărei infiinţare costă mai puţin obţine reducerea taxelor, însă acţionarul iese la vedere, putînd fi identificat. Pe cînd în firma a cărei înfiinţare costă mai mult, clientul este ascuns, iar firma poate avea acţionari şi directori nominali. Încheie un contract de prestări servicii cu firmei offshore şi nu uita să verifici şi să citeşti întreg contactul, şi ia în vedere că plata serviciilor de înfiinţare a companiei offshore se face doar la momentul semnării contractului, în baza facturii emise.
Companiile offshore reprezintă la moment cea mai modernă modalitate de planificare fiscală, cea mai mare parte a celor care optează pentru înfiinţarea unei firme offshore desfăşoară afaceri legale urmărind avantajele oferite de regimurile fiscale din ţările respective.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu