luni, 23 aprilie 2012

Despre conturile offshore si nu numai

Se pare că optimizarea impozitelor cu ajutorul conturilor clasice offshore se va sfârşi, dar afacerile cu taxe fiscale reduse (fost offshore) nu trebuie să fie îngropate.
Într-un articol, ziarul “The National” prezintă lumea conturilor bancare străine cu taxe fiscale reduse prin exemplul unui om de afaceri care lucrează şi deschide cont bancar offshore în Emiratele Arabe Unite.
Nu este prea dificil de a deschide singur un cont offshore, dar pur şi simplu nu are sens fără ajutorul unor experţi. În Emiratele Arabe Unite sunt disponibile băncile HSBC, Standard Chartered şi Barclays. Ei deschis conturi bancare pentru clienţi şi în alte locaţii cum ar fi Insulele Channel, în Jersey şi Guernsey.
Pentru deschiderea contului bancar trebuie prezentate o serie de documente, cum ar fi un extras de cont de trei luni, dovadă de salariu pe trei luni sau certificat de angajare. Desigur, este nevoie de asemenea de paşaport şi viză. În Emirate deschiderea contului poate dura de obicei doi sau chiar trei săptămâni.
Contul bancar poate fi deschis practic în orice monedă. În Emirate se recomandă conturi în euro sau dolar, desigur, pe lângă dirham.
“Banii se pot muta uşor, nu se percep taxe de convertare nici comisioane”, a declarat un expert ziarului  „The National”. Alt avantaj este că instituţia financiară, oferă în conformitate cu conturile diferite carduri pe bază de diverse valute clienţilor săi, astfel apropape în toate ţările retragerea banilor este mult mai simplă şi în special mai ieftină.
Pentru clienţii bancari offshore, deschiderea unui cont este în jur de o sută de lire sterline, în conformitate cu The National, depozitul iniţial minim, este de cinci mii de lire sterline, (în comparaţie cu un cont bancar elveţian, acesta poate fi deschis într-o săptămână, iar pentru depozit iniţial minim este acceptată şi suma de o mie de euro). Operaţiunile bancare pot fi efectuate pe internet, dar şi personal, dacă cineva accidental are drum spre banca situată în micul centru financiar (SFC). N-ar strica compararea cheltuilelilor de cont şi a dobânzilor plătite de bancă, de către un expert. În cazul depozitelor de valoare mai mare, banca oferă serviciile unui gestionar de active cu experienţă în private banking. Un bun gestionar de active poate câştiga sume uriaşe clientului său.
În prima parte a acestui articol l-am cunoscut pe domnul Binding, care a deschis un cont offshore în  dolari americani la banca HSBC pe insula Jersey, precum şi un alt cont în Emiratele Arabe Unite, unde contul este gestionat în dirham.
“În acest fel circulaţia banilor este pe o platformă deschisă” a declarat Mr. Binding. “Mai mult decât atât, dacă cineva are cont offshore în dolari şi liră sterlină, poate transfera banii dintr-un cont în celălalt, şi poate exploata o sumă masivă de pe piaţa de devize (FX, Forex) şi din dobânzi. Aceştia sunt bani câştigaţi uşor, atunci când cineva acordă atenţie suficientă sau se pricepe.”
Ziarul a întrebat un expert al grupului Devere, ca în funcţie de naţionalitate, care centre financiare mici cu impozite reduse (fost offshore) sunt cele mai preferate de către clienţi?
“Britanicii aleg Insulele Channel” a declarat analistul. „Acest lucru se datorează similarităţii sistemului bancar şi prezenţei băncilor din Regatul Unit.”
“Elveţia a fost întotdeauna cel mai discret centru financiar, de accea este un centru popular aproape pentru toată lumea, deja şi pentru clienţi din Orientul Mijlociu şi Africa.”
“Sud-americanii preferă centrul offshore Montevideo din Uruguay.”
“Monaco a fost unul dintre cele mai prestigioase centre de impozitare, deşi în principal, pentru clienţii ultra-bogaţi.”
Mr. Binding, ca client bancar offshore a declarat că bankingul în străinătate nu este dezavantajos în pofida faptului că în Emirate instituţiile financiare au dobânzi mai ridicate, decât băncile obişnuite cu taxe fiscale reduse.
Deci, ce este acum de fapt contul bancar offshore?
Conform experţilor de la The National, contul offshore este un cont care se află în jurisdicţii diferite cum ar fi Insula Man, Jersey, Guernsey, Elveţia, Liechtenstein, Monaco şi Luxemburg.
Care este diferenţa dintre un cont străin (offshore), şi un cont bancar local?
Articolul susţine că profesioniştii care lucrează în Emirate, preferă să-şi  păstreze banii în străinătate, unde depozitele sunt protejate prin lege şi sunt disponibili specialişti pentru gestionarea activelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu