luni, 21 mai 2012

Offshore in Cipru, Malta sau Insulele Cayman – bani in paradisul fiscal

Offshore in Cipru, Malta sau Insulele Cayman – bani in paradisul fiscal
Din multitudinea de definitii date termenului offshore de catre diferitele studii facute de institute de cercetare, societati care au ca obiect de activitate offshore-outsourcing-ul, putem diferentia si defini urmatorii termeni: externalizare (outsourcing), delocalizare (offshore), nearshore si onshore.
Offshorurile deschise in paradisuri fiscale sunt solutiile pe care si companiile din Romania le folosesc pentru a scapa de impozitarea profiturilor, si de alte nenumarate taxe pe care statul le impune unei afeceri.
Astfel, banii castigati in Romania ajung in conturile unor firme deschise in tari care nu impoziteaza si taxeaza aceste sume.
Andora, Insulele Virgine Britanice, Panama, Liechtenstein, Insulele Cayman, Insulele Seychelles, Luxemburg, Cipru sau Malta sunt tarile cu cele mai multe OFFSHORE -uri din lume.
Dar ne vom referi strict la o tara mai apropiata, CIPRU.
Si va spunem tot ce vreti sa stiti despre un OFFSHORE deschis in Cipru:
Confidenţialitate
Identitatea acţionarilor sau a directorilor trebuie făcută publică. Identitatea proprietarului real al companiei este protejată prin lege.
Actiuni şi capital social offshore Cipru
Aportul la capital poate fi în bani sau în natură, prin transferul altor active . Capitalul social standard este de circa 1.700 de euro.
Impozitarea profiturilor unei companii offshore în Cipru
Firmele nerezidente, respectiv acele firme care nu au directori rezidenţi în Cipru, managementul este realizat în afara ţării şi nu există niciun venit generat în Cipru nu sunt supuse impozitării.

Contabilitate şi raportări financiare anuale offshore Cipru
Anual trebuie depuse raportări contabile auditate de către un auditor independent autorizat. Companiile pot desfăşura orice activităţi legale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu