miercuri, 4 iulie 2012

Cum se infiinteaza un offshore| Articol Ziar Buna Ziua Iasi

preluare articol de presa Buna Ziua Iasi, autor Ioana GAVRILUTA ioanag•bzi.ro | 1385 vizualizari | Luni, 21 Iunie 2010

 

• iesenii care doresc sa scape de criza, de instabilitatea politica, dar si de o posibila majorare a taxelor au o posibilitate: zonele cu regimuri fiscale mai relaxate • Indiferent de numele tarii cu un regim mai prietenos pentru mediul de afaceri, principalul avantaj este ca se plateste fie o cota foarte mica de impozit pe profitul realizat, fie o taxa fixa anuala, indiferent de valoarea veniturilor realizate

Iesenii care doresc sa scape de criza, de instabilitatea politica, dar si de o posibila majorare a taxelor au o posibilitate: zonele cu regimuri fiscale mai relaxate. Astfel, cei care sunt speriati de eventualele majorari de impozite pot migra, in zone mai prietenoase pentru mediul de afaceri, cum ar fi Cipru, Delaware, Seychelles, Belize, Nevada, Washington DC si nu numai. Indiferent de numele jurisdictiei, principalul avantaj este ca se plateste fie o cota foarte mica de impozit pe profitul realizat, fie o taxa fixa anuala, indiferent de valoarea veniturilor realizate. De exemplu, in Seychelles, taxa de deschidere este de 1.027 dolari, taxa pentru biroul inregistrat si pentru agentul inregistrat este de 884 dolari, iar taxele si cheltuielile anuale sunt de 130 dolari. Statutul este de companie internationala, iar timpul de inmatriculare este de doua - trei saptamani. In Belize, pentru taxa de constituire, inclusiv taxe anuale pentru primul an, in cazul unei companii deja infiintate cu director nominalizat si împuternicire autentificata se plateste 3.302 dolari. Mai apoi se mai achita 2.009 dolari, respectiv taxele platibile din al doilea an, respectiv impozitele anuale, sediu registrat si agent registrat, director nominalizat si împuternicire autentificata. Pentru Delaware, taxa platita in momentul infiintarii este de 3.471 dolari, iar din al doilea an se achita 2.178 dolari.
 Exista si companii de profil care presteaza servicii de infiintare firme offshore la tarife mult mai mici, spre exemplu daca alegeti fondarea unei companii LLC in Delaware , SUA exclusiv online, prin intermediul Evedex, costurile de infiintare incep de la 599 de dolari, iar taxele anuale ce trebuiesc platite nu depasesc 400 de dolari, fiind o suma cat se poate de rezonabila.
 Chiar daca la prima vedere sistemul pare tentant, oamenii de afaceri sustin ca trebuie vazute lucrurile mai in amanunt si ca in general offshore-urile se adreaza companiilor care invart afaceri cu sume ametitoare. "Se pot imagina scenarii variate, insa lucrurile trebuie gandite mai in amanunt. De exemplu, contabilitatea, care trebuie tinuta de catre o firma specializata, lucru care poate ajunge pana la 2.500 euro. Nu mai este atat de rezonabil", a explicat omul de afaceri Cristinel Cioanca. In momentul de fata, nimeni nu stie exact numarul celor care au apelat pana acum la avantajele oferite de o companie offshore. Ceea ce este poate spune este ca din aceasta toamna se asteapta ca un val de oameni de afaceri, liber profesionisti si salariati cu venituri consistente sa ia în calcul aceasta varianta, fugariti de o posibilitate de majorare a taxelor.

Cat dureaza

O companie offshore este o societate inregistrata intr-o tara, dar care nu desfasoara activitati economice pe teritoriul respectiv. Mai simplu, o firma offshore nu obtine venituri in tara unde a fost inregistrata, ci in afara granitelor acelui stat. Astfel, pentru infiintarea unei astfel de societati comerciale se semneaza o declaratie prin care clientul se obliga sa nu utilizeze firma pentru activitati ilicite, cum ar fi spalarea de bani. Pasii infiintarii firmei sunt destul de simpli. Primul este cel al alegerii zonei de inregistrare al firmei, alegerea denumirii firmei, tipul de firma, numarul de actiuni si valoarea lor. Ultimul pas este inregistrarea firmei. Acesta se face in medie, intre cinci si 29 de zile. In ceea ce priveste tipul firmei, aceasta variaza in functie de zona offshore. De exemplu, in SUA, firmele pot fi LLC-uri, echivalentul societatilor cu raspundere limitata, conform legislatiei romanesti sau corporatie, respectiv societate pe actiuni in Romania. De asemenea, orice companie offshore trebuie sa aiba un cont bancar, ce poate fi deschis si la banci din Romania. Pentru deschiderea unui offshore sunt companii specializate care se ocupa de infiintarea unei astfel de firme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu